• Isabella Gry Madsen

Lær at lave Brasiliens national drink - Caipirinha!

Opdateret: juni 17

Denne friske cocktail er Brasiliens national drink og kan blive din nye favorit! Denne cocktail med blot 3 ingredienser er perfekt til når sommerens varme.Lidt om spiritusen


Caipinrinha er stadig ikke særlig kendt i Danmark nok grundet, at den primære ingrediens, spiritusen Cachaca endnu ikke er introduceret og kendt så godt på markedet endnu. Cachaca kan kun fremstilles i Brasilien, ligesom Tequila produceres i de 5 stater i Mexico og Champagne laves i byen Champagne, så ligeledes er det en "klassifikation" af denne spiritus. Cachaca er lavet på juicen fra sukkerroer, som fermenteres og destiliseres og alkoholprocenten ligger omkring de 40%, som er normalt for en spiritus. Den blev opfundet omkring 1500 tallet og var kaldt "Pinga" blandt folket. En hvid Cachaca som denne (annonce-link) Cachaca 51 står til blot 121kr, så du kan derfor nemt smage dig frem uden at bryde budgettet og hvem ved måske bliver det din nye spiritus!


Ingredienser


6 cl Cachaca

1-2 limes

2 spsk/cl rørsukker eller sukkersirup (opskrift her)


Glas: Lowball


Metode

Du starter med at skylle dine limes og skærer dem i 6-8 skiver. Herefter skal de moses eller "muddles" med en såkaldt muddler som (annonce-link) denne til blot 39kr. Du kan sagtens muddle den direkte i dit glas, hvis du ikke har en kop/skål til at muddle i. Som tommelfingerregel når du muddler, så plejer man at sige ét "mos" eller tryk per limeskive.


Herefter tilføjer du enten 2 spiseskeer rørsukker eller 2 cl sukkersirup i glasset, 6 cl Cachaca og fylder op med knus is. Ligesom med Mojito og Mai Tai er det vigtigt for både smagen, måden isterningerne roligt udvandes i drinken og udseendet at bruge knust is. Du kan billigt købe (annonce-link) en fin isknuser her, hvis du ikke allerede har én i dit køkken.


Nu skal du blande din drink med din barske. Det er vigtigt, at du rører godt rundt i drinken og mixe alle ingredienser rundt i glassen. Du kan alternativt putte alle dine ingredienser efter du har muddlet limes i en cocktail shaker og shake din drink. Efterfulgt tømmes din shaker i dit glas og du bør tilføje lidt ekstra knust is til toppen.


Smag din drink til om du ønsker, at den skal være mere sød, jamen så blot tilføj en smule mere sukker eller hvis du ønsker den skal være mere frisk så pres smule limejuice og rør rundt igen. Pynt til sidst med én eller to lime skiver eller både og skær et lille snit i din skive, så den kan sidde fast på kanten af dit glas.


Jeg håber, at dig og dine gæster bliver glade for denne tropiske drink fremover!

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle