• Isabella Gry Madsen

7 Idéer til din næste Cinco de Mayo Fiesta

Opdateret: juni 19

Inviter dine venner til en fiesta uden lige med mexicanske toner, mad & drinks. Der er garanti for god stemning i stuen med mexicanske toner, guacamole i lange baner & Tequilaen serveres.Cinco de Mayo også kaldet "Battle of Puebla Day" fejrer dagen den 5. maj 1862 da de vandt slaget mod Frankrig under den franske/mexicanske krig. Siden hen bliver Cinco de Mayo med tequila og tacos verden over.


Drinks & Alkohol


Du kan ikke holde en mexicansk fiesta uden Tequila, Margaritas og Paloma! Tequila produceres kun

i de seks stater Jalisco, Tamaulipas, Michoacán, Nayarit, Guanajuato og Guadalajara i Mexico. Derfor kan du heller ikke holde en mexicansk fiesta uden Tequila. Mange mennesker har desværre dårlig erfaring med Tequila grundet kvaliteten af spiritusen, når den købes billigt i supermarkedet. Dog så kan du sagtens nyde Tequila på budget. For eksempel så kan du købe Jose Cuervo Tequila Blanco her (annonce-link) eller Arette Tequila Blanco her (annonce-link).


Margaritas er lette at lave, forfriskende og lækre. Jeg vil anbefale, at du forbereder din sukkersirup dagen eller et par timer før dine gæster kommer. For at lære at lave sukkersirup, så tjek vores opskrift her. Margaritaen kommer i mange varianter og kan hurtigt få dig i den mexicanske festlige stemning.


En anden klassisk mexicansk drink er Paloma. Den er fremstillet i Mexico i byen Tequila, Guadalajara af Don Javier Delgado Corona som også opfandt drinken Batanga, hvilket består af Tequila, limesaft og cola. Palomaen er mere frisk med grapefrugt sodavand og du kan lære hvordan du laver den for dine gæster i vores opskrift her.


Snacks & dip


Til en mexicansk fiesta har du brug for nachos. Ikke kun på grund af Tequilaen, men fordi nachos, guacamole og salsa er den perfekte fest snack. De saltede nachos til drinken, sammen med den lækre guacamole, som er en legende i dippens verden og den stærke salsas kontrast bringer dig direkte til den mexicanske stemning.


Det er svært at gå galt i byen med nachos og er ofte lette på pengepungen, men kan sagtens se festlige ud i en fin skål. Jeg vil anbefale, at du enten vælger både en mild og medium salsa, men vær påpasselig med de stærke salsaer medmindre du kender dine gæsters smagsløg godt. Guacamole kommer i mange forskellige varianter og er meget op til smag og behag, men med vores guacamole opskrift her kommer du godt fra start!


Underholdning


Mexicaner har et velfortjent omdømme for at holde fester i højt humør med masser af underholdning. Derfor forventer folk også at når de gæster en mexicansk fest, så bliver det med sjove tiltag og en festlig aften.


"Aprender español"


Lær lidt spansk med dine gæster som en sjov drukleg eller over middag. Print nogle festlige sedler ud med et spansk ord på den ene side og skriv det danske ord bagpå. I løbet af middagen skiftes i til at enten blot at sige ordet og alle skal skrive ned hvad de tror det betyder. Gætter du forkert så tag en tår eller et shot. Alternativt kan straffe aftales på forhånd, som syng "La Cucaracha" hver gang du tager en tår resten af aften. For at lave det en smule mere festligt kan I vælge, at man skal mime ordet. Du kan enten skrive dine egne sedler i hånden eller print nogle fine bordkort, som disse. Du kan selv bestemme hvor svære ordene skal være og hvad straffen for at gætte forkert skal være. Tip: gem dem under tallerkener så ingen når at se dem før legen går i gang.


Piñata


Når du afholder en mexicansk fiesta eller Cinco de Mayo fest, så forventer folk en piñata og selv som voksen så er der noget sjovt og festligt ved dem. Da de går hurtigere i stykker end en fastelavnstønde, så gør det sjovere med bind for øjnene, snor din vend rundt og eventuelt til en leg, så hvis du misser er der straf!Dekoration

Oppyntningen er vigtig når det kommer til at forvandle din stue til en mexicansk bar. Jeg vil anbefale generelt når det kommer til pynt at invisterer i større dekorationer, som giver en WOW effekt fremfor mindre ting. Man kan hurtigt supplere med ekstra dekorationer billigt købt i samme farvetema, men for eksempel kan du ikke afholde fiesta uden en mexicansk guirlande (annonce-link), piñata (annonce-link) og sombreros (annonce-link). Det er helt forståeligt hvis budgettet ikke holder til at pynte hele huset eller lejligheden, så jeg vil anbefale at enten vælge et enkelt rum og skabe en ægte fiesta stemning. Dog hvis der er plads til lidt ekstra, så glem ikke at pynte lidt op på toilettet. Det er uforventet og festligt.


Musik


En af de bedste elementer ved fiestas er musikken! Det betyder ikke, at det er det eneste I behøver at lytte til hele natten dog. Jeg anbefaler altid, at man forbereder 2 playlister til aftenen, én til at byde gæsterne velkommen og én til senere på aftenen eller natten, som der er mere gang i. Playlister bør indeholde både nogle personlige sange du ved dine gæster kender, klassiske festsange og sange der passer til dit tema.


Til en mexicansk fiesta tænk varme, glade og festlige sange gerne med tropiske undertoner.

Klassiske spanske sange man kender er også gode og artisterne kommer an på aldersgruppen af dine gæster. For tiden er en af de største artister i verden Bad Bunny og næsten alle pop artister har lavet et samarbejde med spansktalende artister de seneste år. Glem ikke også at inkludere gamle klassiske festsange med en smule spansk som J-Lo, Shakira og Pitbull for de garantere dansende gæster. Sjove klassikere som "La Cucaracha", "La Bamba" og "Salsa Tequila". Du kan også finde inspiration her på Spotify som "00's Latino".


Invitation


Det er ikke ofte at man modtager invitationer til fester mere. Oftest er det blot et opkald, en SMS og nogle bruger endda Facebook begivenheder fortsat. Derfor er det en simpel og festlig måde at skelne sig ud på de andre fester på året. Om du vælger at holde en fest eller middag, så er det altid lidt mere specielt at modtage en cool invitation. Jeg vil anbefale, at du sender den digitalt via SMS, email eller andre platforme både grundet det er gratis, den kommer frem med det samme og du sparer miljøet for papiret og leveringen. Du kan finde lidt inspiration herunder, som er lavet i programmet Canva.com, som er gratis og brugervenligt med mange fede templates.

Jeg ønsker jer en fantastisk Cinco de Mayo fest og har du nogle spørgsmål, så ser jeg frem til at høre fra dig!
42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Paloma Party