• Isabella Gry Madsen

Lær lækre varianter af Mojito opskrifter her med 7 korte trin!

Opdateret: juni 17

Mojitos er uden tvivl et klassisk cocktail valg i verden, men hvordan laver du en Mojito? Læs og lær opskriften med varianter til din smag!Mojitoen siges at være opfundet af Sir Francis Drake på hans ekspedition i Cuba for mange år siden. Siden da er den tæt forbundet med Havana, men har spredt sig over resten af verden og hvis du ønsker at læse lidt mere om historien, kan du gøre det her. Mojito drinken er også en af de cocktails, som bartenders elsker at hade lidt fordi, den tager længere tid at lave, er meget smag og behag om kunden ønsker den sød, sur, frisk eller stærk og der er mere udstyr at gøre rent efterfølgende en andre. Dog forstår vi godt, at I elsker den!


Ingredienser


4-6 cl Rom

2-3 cl sukkersirup (se opskrift her)

1-2 limes

1 håndfuld mynte

Top med danskvand


Glas: Highball glas


Metode


Mojitos er en af de mere komplicerede metoder, men hvis du gør det rigtigt og omhyggeligt, så kan du tydeligt smage forskellen. Vi tager den skridt for skridt her og den er hurtig at lære, så du fremover kan forberede den mens du snakker med dine gæster.


1. Vask, tjek og forbered dine ingredienser


Vask dine limes grundigt inden du skære dem i 6-8 skiver. Jeg vil anbefale, at du bruger økologiske limes, hvilket bør være let at finde i dit nærmeste supermarked eller grønthandler. Efterfølgende bør du undersøge dit myntebundt. Fjern alle blade som er blevet mørke eller meget bløde, for det vil se ulækkert ud i drinken og kan smages.


2. Muddle dine limes


Med en muddler som denne (annonce-link) rustfrit stål muddler, placer dine limes direkte i glasset og placer din svage hånd med en serviet (for hygiejne) om glaskanten. Med din stærke hånd skal du med en bestemt men rolig hånd mose/muddle dine limeskiver. Normalt siger man ét "mos" per lime skive for, at kunne få det meste juice ud af dem.


3. Fyld med ingredienserne & håndter din mynte


Hæld først 2 cl sukkersirup (du kan også bruge rørsukker), 4 cl rom og en håndfuld mynteblade i glasset. Det er dog vigtigt, at før du putter din mynte i glasset bør du give dem et par dask med en flad hånd. Dette gør du for, at aktiverer myntens duft og smag. Dette kommer af en forsvarsmekanisme fra planten, som bruges når et insekt sætter sig på bladet for at skræmme det væk, men denne teknik gør din drink mere frisk!


4. Knust is


I cocktails som Mojitos og Mai Tais bruger man knust is, hvilket man ikke kan købe mange steder. Heldigvis så kan du finde billige og gode isknusere som (annonce-link) denne til blot 119kr du billigt kan tilfølje til dine køkkenudstyr. Du er nu klar til at fylde din knust is til næsten toppen af glasset, så der er ca. en pegefingers plads til toppen.


5. Mix din cocktail


Med din barske i din stærke hånd og en serviet om glaskanten med din svage hånd skal du nu blande dine ingredienser. Fokuser på, at blande dine væsker og få dine mynteblade og limeskiver rundt i hele glasset.


6. Færdiggør og tilsmag din cocktail


Til sidst skal du toppe op med danskvand og tilsmage drinken. Dette gør du ved at stikke et sugerør hele vejen ned til bunden af glasset og hold en finger over hullet i den anden ende. Dette skaber et vakuumpres, som gør at sugerøret fyldes med din cocktail og du kan ny fører det op til munden for at smage din drink. Det er en meget normal måde at tilsmage alle dine cocktails på, men hvis din cocktail har været shaket, så smager du fra shakeren og IKKE fra glasset.


Det er smag og behag om du kan lide din drink en smule sødere, friskere eller stærkere og du kan simpelt tilføje 1cl mere ad henholdsvis sukkersirup, lime juice eller rom indtil du er tilfreds.


7. Pynt din cocktail


Tilsidst skal du blot pynte med én eller to myntestilke, eventuelt en limeskive, et sugerør og imponér dine gæster med en frisk drink!Mojitos på mange måder!


Èn af de mange fordele med drinks som Mojitos er, at du kan tilpasse dem til din smag og variere efter dit ønske og sæson. Om sommeren er det lige til og lækkert med friske jordbær, men andre smage som blåbær, mango og hindbær er også lækkert. Det eneste du skal gøre er at tilføje dine bær sammen med limes når du muddler dem (gem et par stykker til pynt) eller du kan købe frugtlikører og sirupper og du er good to go!

17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle